Podjetje City Fashion.

Uspešna digitalna
zgodba za City Fashion

City Fashion je slovenska spletna trgovina, ki ponuja modna oblačila in obutev. K nam so pristopili z željo povečati spletno prodajo z uporabo digitalne komunikacije in oglaševanja ter izboljšati uporabniško nakupovalno izkušnjo. Njihovo spletno mesto namreč ni bilo prilagojeno in optimizirano za mobilnike, prav tako pa je bilo treba prenoviti tudi njihovo spletno trgovino.

Digitalna kampanja in
izboljšanje uporabniške izkušnje

Kampanja je potekala dva meseca, od 26. 9. do 26. 11., vanjo pa so bili vključeni plačljivi in lastni digitalni kanali. E-mail marketing in družbena omrežja smo primarno uporabili za grajenje zaupanja, komunikacijo novosti in predstavitev novih izdelkov. Za pospeševanje prodaje pa smo ob posebnih priložnostih sledilcem ponudili kodo za popust, ki so jo lahko izkoristili pred ostalimi.

V kampanjo smo vključili Facebook in Instagram oglaševanje, s čimer smo obiskovalce vodili neposredno na spletno mesto in tako vplivali na direktno spletno prodajo. Povezali pa smo se tudi z relevantimi vplivneži, ki so prek svojih kanalov dvigovali zavedanje o blagovni znamki in povečevali promet na spletno stran.

Za doseganje želenih rezultatov je bila ključna tudi prenova spletne trgovine in vzpostavitev mobilno prilagojenega spletnega mesta, ki je izboljšalo uporabniško nakupno izkušnjo in obiskovalcem omogočilo, da so nakupili želene izdelke kar prek telefona.

Povečanje nakupnih parametrov

S kampanjo, ki je potekala dva meseca, smo dosegli odlične rezultate. Zabeležili smo 149,18 % povečanje zneska prodaje in 118,62 % povečanje števila nakupov. Povprečen znesek nakupa (Average Order Value) pa se je povečal za 16,07 %.

Povprečen ROAS (Return On Ad Spend) Facebook kampanje je znašal 7,76, kar pomeni, da je vsak vložen evro prinesel 7,76 evrov prometa. Čeprav smo oglaševali le 1 oglas naenkrat, smo z rezultati zelo zadovoljni, bi pa ti bili še boljši, če bi oglaševanje hkrati potekalo prek več kreativ.

Zadovoljni smo, da smo z naročnikom City Fashion spisali še eno uspešno zgodbo in se že veselimo vseh prihodnjih izzivov. 

žELITE DOSEČI PODOBNE REZULTATE?

Naj vam pomagamo.

Back to top: